• Lindt Lindor Melk
  Lindt Lindor Melk

  Geniet u van LINDOR.
  Creëer uw moment van rust en ontdek de zachtsmeltende chocolade van lindor in een hulst van fijne Lindt chocolade.
  Laat uw chocolade dromen waar worden dankzij deze creatie van de meesterchefs van…

  € 4,25
 • Lindt Lindor Puur
  Lindt Lindor Puur

  Geniet u van LINDOR.
  Creëer uw moment van rust en ontdek de zachtsmeltende chocolade van lindor in een hulst van fijne Lindt chocolade.
  Laat uw chocolade dromen waar worden dankzij deze creatie van de meesterchefs van…

  € 4,50

Geschiedenis
Het is allemaal begonnen in 1845 in de Marktgasse in Zürich in een klein patisserie winkeltje. David Sprüngli-Schwarz en zijn 29 jaar oude zoon Rudolf probeerden toen iets nieuws: ze besloten om chocolade te maken, meer specifiek vaste chocolade wat de laatste trend uit Italië was. Tot dan kenden mensen chocolade enkel als een drank.
Het nieuwe chocolade product werd al snel heel populair en tegen 1870 hadden ze al meerdere winkels geopend in Zürich en voerden ze hun producten reeds uit naar andere Europese landen en zelfs naar India!
In 1898 werd de publieke "Chocolat sprüngli AG" opgericht om voldoende middelen te verzamelen om verder te kunnen groeien en een jaar later in 1899 kochten ze van Rodolphe Lindt zijn chocoladefabriek, zijn merk alsook de geheime productie recepten. Zo werd "Chocoladefabriken Lindt & Sprüngli AG" geboren. Dit was een belangrijke stap want Rodolphe Lindt had in 1879 het unieke 'conchage' proces ontwikkeld wat er toe leidde dat de chocolade een zacht smeltende textuur kreeg wanneer hij gegeten werd. In hetzelfde jaar 1899 werd eveneens de eerste steen gelegd van een compleet nieuwe fabriek net buiten Zürich te Kilchberg, waar tot op de dag van vandaag nog steeds de Zwitserse Lindt chocolade gemaakt wordt.
In de jaren die volgden, groeide het succes van merk sterk. Lindt chocolade werd geëxporteerd naar alle landen in de wereld. Maar het is pas vanaf de jaren 70 dat dankzij enerzijds verdere innovatie en kwaliteitsverbeteringen, en anderzijds het oprichten van eigen businessunits en nieuwe productiesites in Frankrijk, Duitsland, Italië en de VS de internationale groei een hoge vlucht nam.
Vandaag is Lindt & Sprüngli erkend als wereldmarktleider in het luxechocolade segment met een uitgebreide selectie van producten in ruim 100 landen. Gedurende zijn 160-jarig bestaan, is het merk uitgegroeid tot één van de meest innovatieve en creatieve chocolademakers, met 6 productiesites in Europa, 2 in de VS en verkooporganisaties in vier continenten.

© 2012 - 2018 Mulder Pot - Kropswolde | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel